Pastinaak en biet uit de oven
Een heerlijk, gemakkelijk en toch onwijs gezond recept die je binnen één handomdraai op tafel hebt staan! Zeker het proberen waard. Wat hebben we nodig voor 2 personen?
- 300 gram pastinaak
- 300 gram rode biet
- 100 gram veldsla
- 2 knoflooktenen
- 40 gram walnoten
- 1 sinaasappel
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje salie
- 1 appel
- olijfolie
- balsamico-azijn
- peper en zout na smaak
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pastinaken en snij ze in ongeveer gelijke stukken.
- Schil de bieten en verdeel ook in stukken.
- Doe de pastinaak- en bietenstukken in een pan met ruim water en kook gedurende 15 minuten. Giet af en laat even uitlekken in een vergiet.
- Rits de blaadjes van de rozemarijn en salie en snijd heel fijn.
- Leg de groenten in het midden van het stuk bakpapier. Voeg een stuk sinaasappelschil (met dunschiller), de ongepelde knoflooktenen, salie, peper en zout en olijfolie toe. Hussel een beetje. Vouw de lange kanten van het papier over de groenten heen. Vervolgens de smalle kanten, zodat je nu een vierkant pakketje hebt. Leg het ondersteboven op een bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenten 20 minuten. Draai de pakketjes om, vouw het papier open, schik de groenten zo dat je een enkele laag hebt. Voeg de walnoten toe en zet ze – in het opengevouwen papier – nog 8 minuten terug in de oven.
- Was ondertussen de veldsla en verwijder evt. de worteltjes. Schil de appel en snijd in stukjes.
- Meng alles met wat olijfolie en een beetje balsamico-azijn.
- Haal de groenten uit de oven. Vis de knoflooktenen en de sinaasappelschil eruit. Gooi de schil weg, haal de knoflookteentjes uit hun jasje, prak ze fijn en hussel met een vork door de groenten.
- Serveer met de veldsla-salade.