Coöperatie Boer & Chef

Samen werken aan de voedseltransitie

0 +
producten
0 +
regionale partners
0 +
jaar bestaan
0 +
teamleden

De eerste Stap

De voedseltransitie is begonnen, en niet meer te stoppen.

Boer & Chef heeft samen met regionale partners de eerste stap richting de voedseltransitie gezet. Onze missie is het realiseren van een samenleving waar boeren en afnemers samen werken aan een ecologisch, sociaal en economisch gezonde regio. Wij zijn klaar om ons netwerk van boeren en afnemers sterk te groeien in de komende jaren en Noord-Nederland te voorzien van écht gezonde lokale voeding.

“Boer & Chef is opgericht om samen met boeren en afnemers uit de regio te focussen op voedingswaarde van het product en de waarde voor de omgeving; de natuur en ons milieu. Samen maken we de voedseltransitie een realiteit.”
janco-boer-chef
Janco Heida
Co-Founder Boer & Chef

De hoogste kwaliteit

Kwaliteit is meer dan alleen een goed product

100% Vers​

Onze producten zijn allemaal vers en gaan direct van grond tot boer.

Met hart voor dieren

Échte boeren hebben een hart voor hun dieren en leveren daarmee de beste zuivel, eieren en vlees.

Lokaal verbouwd

Van een boer bij jou uit de buurt, benieuwd? Rij er eens langs, het is dichtbij!

Lokaal verbouwd

Van een boer bij jou uit de buurt, benieuwd? Rij er eens langs, het is dichtbij!

Waddengeluk
geitenboerderij

Samen leren

Een commitment voor een gezonde regio

Onze boerenleden verbouwen al biologisch of hebben de intentie om de stap naar ecologisch landbouw te zetten. Dit kan echter een grote barriére zijn gezien de hoge kosten. Als coöperatie zetten wij ons in zodat de transitie voor iedereen haalbaar is. Samen.

Van grond tot keuken

Gezonde bodem, gezonde voeding en gezonde mensen

Naast lokale producten bieden we met onze non-profit aanvullende groothandel ook reguliere producten, zoals sinaasappels en mandarijnen, zo kun je alles logistiek eenvoudig onder één dak bestellen.

1.

Verbinding leggen met regionale boeren voor de verste streekproducten

Wij proberen zoveel mogelijk het aanbod van lokale boeren in kaart te brengen en focussen op boeren die in transitie zijn of willen naar duurzame landbouw.

2.

Mogelijkheid tot gesneden producten voor panklare oplossingen

Wij proberen zoveel mogelijk het aanbod van lokale boeren in kaart te brengen en focussen op boeren die in transitie zijn of willen naar duurzame landbouw.

streekboeren

3.

Leveren van top kwaliteit, verse en op maat gemaakte producten

Onze standaard of vers gesneden producten zijn ideaal voor horeca, zorg- en onderwijsinstellingen die efficiënt hoge kwaliteit en lokale producten willen aanbieden.

De verste kiekjes van Noord-Nederland!

Neem eens een kijkje op onze instagram.

Onze missie: het veranderen van de voedselketen

Boer & Chef werkt toe naar een samenleving waarin boeren en afnemers met elkaar in verbinding zijn en waarin zij samenwerken aan een ecologisch, sociaal en economisch gezonde regio. Het is onze missie om op een transparante en duurzame manier de voedselproductie in Noord-Nederland te faciliteren en coördineren. We brengen boeren en afnemers in deze regio samen en ontzorgen hen door middel van een gezamenlijke infrastructuur. Zo zorgen we ervoor dat de waarde die in de keten gecreëerd wordt, de regio ten goede komt. We stimuleren de productie en afname van biologische-, streek- en seizoensproducten door meer bewustwording te creëren over het nemen van verantwoordelijkheid voor de productiewijze van ons voedsel. Want dat is beter voor de aarde, en gezonder voor de mens.

Onze visie: samen gaan we in transitie

Iedereen moet in transitie. Omdat het echt nodig is. En iedereen heeft daarin nog een weg te gaan. Wij erkennen dat we samen moeten onderzoeken hoe het nieuwe systeem er precies uitziet. Daarom werken we met mensen en bedrijven die dezelfde intentie en ambitie hebben. Om gezamenlijk deze transitie door te maken, en om te leren van en met elkaar.

Wij geloven dat we de voedselketen kunnen veranderen door deze te verkorten en door de verantwoordelijkheid zowel bij de producent als bij de afnemer te beleggen. We creëren een nieuw systeem door deze partijen rechtstreeks met elkaar te verbinden, op een gebiedscoöperatieve manier. 

Boer & Chef streeft naar het opzetten en borgen van een gezond en toekomstbestendig handelskanaal voor de regio Noord-Nederland. Een systeem met korte ketens, waarin boer en chef elkaar kennen. Een systeem dat zorgt voor een eerlijke prijs van producten en een gezonde en bewuste eetcultuur in de regio. Door de transitie mogelijk te maken, herstellen we de bodemkwaliteit en brengen we de biodiversiteit terug in balans. De waarde die we samen creëren, wordt op coöperatieve wijze benut en behouden binnen de regio. Zo stimuleren we ook de gezondheid van de lokale economie.

Onze speerpunten

We creëren een netwerk van partijen die direct met elkaar in verbinding staan. Zo stimuleren we bewustwording en kennisdeling, en helpen we bij het onderzoeken van nieuwe manieren van voedselproductie en de transitie in de Nederlandse keuken. 

We stemmen vraag en aanbod op elkaar af, door met de boeren en de afnemers in de regio afspraken te maken over de producten die nodig zijn. Van de afnemers vragen wij een afnamebelofte. Zo faciliteren we dat er voor iedereen binnen de regio genoeg is en gaan we verspilling tegen. Daarmee dragen we bij aan een eerlijke prijs voor alle betrokkenen in de voedselketen.

We dragen zorg voor het creëren van een gezonde bodem in de regio. Van deze bodem leveren onze boeren biologische streekproducten boordevol vitaminen en voedingsstoffen.

We ondersteunen de boeren en afnemers in hun transitie naar regeneratieve landbouw.