Boer & Chef

Smaakvolle verbindingen in de regio

0 +
producten
0 +
regionale partners
0 +
jaar bestaan
0 +
teamleden

De eerste Stap

De voedseltransitie is begonnen, en niet meer te stoppen.

Boer & Chef is de missende logistieke schakel tussen boeren en chefs in het Noorden en gaat versnippering in de korte-keten tegen door samenwerkingen in de regio te bevorderen en hierdoor maken we lokale, eerlijke en voedzame ingrediënten toegankelijker, snel en zonder gedoe

“Boer & Chef is opgericht om samen met boeren en afnemers uit de regio te focussen op voedingswaarde van het product en de waarde voor de omgeving; de natuur en ons milieu. Samen maken we de voedseltransitie een realiteit.”
janco-boer-chef
Janco Heida
Co-Founder Boer & Chef

De hoogste kwaliteit

Kwaliteit is meer dan alleen een goed product

100% Vers​

Onze producten zijn allemaal vers en gaan direct van grond tot boer.

Met hart voor dieren

Échte boeren hebben een hart voor hun dieren en leveren daarmee de beste zuivel, eieren en vlees.

Lokaal verbouwd

Van een boer bij jou uit de buurt, benieuwd? Rij er eens langs, het is dichtbij!

Lokaal verbouwd

Van een boer bij jou uit de buurt, benieuwd? Rij er eens langs, het is dichtbij!

Waddengeluk
geitenboerderij

Samen leren

Een commitment voor een gezonde regio

Onze boeren verbouwen veelal biologisch of hebben de intentie om de stap naar ecologisch landbouw te zetten. Dit kan echter een grote barriére zijn gezien de hoge kosten. Wij zetten ons in zodat de transitie voor iedereen haalbaar is.

Van grond tot keuken

Gezonde bodem, gezonde voeding en gezonde mensen

Naast lokale producten bieden we met onze non-profit aanvullende groothandel ook reguliere producten, zoals sinaasappels en mandarijnen, zo kun je alles logistiek eenvoudig onder één dak bestellen.

1.

Verbinding leggen met regionale boeren voor de verste streekproducten

Wij proberen zoveel mogelijk het aanbod van lokale boeren in kaart te brengen en focussen op boeren die in transitie zijn of willen naar duurzame landbouw.

2.

Mogelijkheid tot gesneden producten voor panklare oplossingen

Wij proberen zoveel mogelijk het aanbod van lokale boeren in kaart te brengen en focussen op boeren die in transitie zijn of willen naar duurzame landbouw.

streekboeren

3.

Leveren van top kwaliteit, verse en op maat gemaakte producten

Onze standaard of vers gesneden producten zijn ideaal voor horeca, zorg- en onderwijsinstellingen die efficiënt hoge kwaliteit en lokale producten willen aanbieden.

De verste kiekjes van Noord-Nederland!

Neem eens een kijkje op onze instagram.

Onze missie: een georganiseerde korte-keten

Boer & Chef is de missende logistieke schakel tussen boeren en chefs in het Noorden en gaat versnippering in de korte-keten tegen door samenwerkingen in de regio te bevorderen en hierdoor maken we lokale, eerlijke en voedzame ingrediënten toegankelijker, snel en zonder gedoe.

Onze visie: lokaal en seizoensgebonden

Een wereld waarin lokaal zaken doen en seizoensgebonden eten de norm is. 

Onze speerpunten

We stimuleren lokaal
We zetten ons in voor de lokale economie door het verhaal en het merk van onze boeren en chefs te verkondigen en versterken.

We bouwen een korte keten
We streven ernaar om de keten te verkleinen en lokaal, eerlijk en voedzaam te kunnen leveren. De focus ligt op het aanbieden van verse producten van goede herkomst.

Eerlijk en transparant
Bij Boer &Chef geloven we in eerlijke handelspraktijken. We willen een eerlijke prijs te betalen aan al onze streekpartners en zijn transparant over onze bedrijfsvoering.

We blijven koploper
We investeren in onze koploperspositie om daarmee de korte voedsel keten op lokaal niveau transparanter en doeltreffender te maken.