CategorieënNieuws en updates

Bij Boon creatief met lokale producten

Op bezoek bij Boon

We zitten aan tafel bij Joris, een geboren en getogen Peizenaar die sinds september 2021 werkzaam is als chef bij ‘Bij Boon’. Zijn carrière als kok begon op zijn 18e bij de Peizer Hopbel, tevens dezelfde eigenaren als Bij Boon, waar hij zijn studie als zelfstandig werkend kok heeft afgerond. Na 7 jaar is hij uitgevlogen naar brasserie ‘Groen’ in Groningen om ook de kneepjes van de verfijnde horeca onder de knie te krijgen en heeft na 3 jaar zijn weg naar Peize weer teruggevonden.

Joris bestelt al ruime tijd bij Boer & Chef en is dolenthousiast over onze visie, werkwijze en natuurlijk onze lokale en voedzame producten. Wij zijn erg nieuwsgierig naar Joris zijn ervaring rondom Boer & Chef en gingen daarom gezellig bij hem langs voor een bakje koffie!

Hoe was het eerste contact met Boer & Chef voor jou?

“Het contact met Boer & Chef is met mij grotendeels altijd goed verlopen. In het begin bestelde mijn collega zelfs nog via de telefoon, wat hem erg beviel. Toen ik me meer ging ontfermen over de inkopen, heb ik ervoor gekozen om deze online voort te zetten en ook dit gaat mij tot op de dag van vandaag goed af! Zelf ben ik erg onder de indruk van jullie visie en wil daarom ook simpelweg dat dit werkt. Een samenwerking als deze is kostbaar en ik vind ook dat beide partijen zich hard moeten maken om dit te laten slagen.”

Hoe pas jij jouw werkwijze toe op ons lokale en biologische aanbod?

“Toen ik hier net kwam werken werd er wel al bij Boer & Chef besteld, maar hier werd verder niks specifieks mee gedaan. Ook werd er nog veel besteld bij andere groothandels en dat vond ik zonde! Het concept van Boer & Chef is prachtig, waarom zouden we hier niet meer uit halen? Ik ben toen met mijn collega’s om tafel gegaan om dit voorstel te bespreken en gelukkig was iedereen het met mij eens. Ja, soms zijn er prijsverschillen, maar je krijg er zoveel meer voor terug dan wanneer je bij de reguliere groothandels besteld! Het is elke dinsdag weer een feest om te zien wat er binnenkomt.

Daarnaast vind ik het geweldig om met het seizoen mee te bewegen. Ik word er tijdens het bedenken en bereiden van de gerechten ook zeker creatiever van! Tuurlijk zijn er wensen van gasten waar we niet omheen kunnen, maar dat houdt mij niet tegen om daaromheen extra variatie toe te passen. De gasten vinden het geweldig en de bewustwording ervan maakt dat ze het ook goed begrijpen en zeker gaan waarderen.”

Wat zijn de toekomstplannen voor Bij Boon?

“Onze plannen zijn heel groot. Afgelopen jaren is hier gewerkt aan 8 B&B-kamers. Daarnaast hebben we nog een extra zaal ter beschikking waar momenteel niks mee wordt gedaan. De bedoeling is dat deze deels gesloopt wordt, maar ook dat er nieuwe ruimtes voor terug komen. Er wordt onder andere gedacht aan nog meer hotelkamers, een evenementzaal en een heel groot terras. Al deze plannen zijn nog in ontwikkeling, wat hiervan terecht komt is nog even afwachten!

‘s Weekends komen er +/- 150 gasten bij ons dineren. Het draait hier als een tierelier. Ook houd ik zelf erg van vegetarisch koken en ik merk dat bedrijven om ons heen het soms nog wel moeilijk vinden om hierin mee te bewegen. Daarom vind ik het een extra uitdaging om juist hier in uit te blinken. Maar, een goed stuk vlees met bijpassende jus bereiden vind ik ook geweldig om te doen! We proberen ondanks dat we het meest op een eetcafé lijken, net wat extra’s meegeven. Dit vinden wij erg belangrijk.”