CategorieënNieuws en updates

Goede zorg proef je

 

Gezonde en lokale voeding in de zorg

Voedzame maaltijden bereidt met lokale, verse en waar mogelijk biologische ingrediënten dragen bij aan het herstel en onderhoud van patiënt en medemens. Gezonde voeding is binnen de zorg onmisbaar en initiatieven als ‘goede zorg proef je’, zijn daarom van cruciaal belang.

Dit project wordt gerealiseerd door ‘Alliantie Voeding in de Zorg’, als onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord in 2018. Eén van de speerpunten in dit akkoord is een gezond voedingsaanbod in ziekenhuizen en andere typen zorginstellingen en hier staan wij vanuit Boer & Chef natuurlijk volledig achter!

Martini ziekenhuis, een van onze afnemers en koploper binnen dit programma, streeft ernaar om in 2023 hun streekaanbod naar 30% te verhogen. Maar ook Mienskipssintrum Leppehiem, Nij Smellinghe, Tjongerschans en Zorgcentrum het Bildt bestellen hun ingrediënten bij Boer & Chef en zorgen dagelijks voor vers bereide maaltijden voor cliënt, patiënt, medewerker en bezoeker.