Home » Nieuws » Boerenkool pesto

Boerenkool pesto

boerenkool-pesto

Het fenomeen “stamppot boerenkool” klinkt in ieders oren als oud en vertrouwd. Toch vindt deze voedzame, groene vriend tegenwoordig op vele andere manieren zijn weg binnen onze keuken. Boerenkool, dit seizoen afkomstig van o.a. Lyts Ropta, is veelzijdig inzetbaar en kan ieder huis, tuin en keuken gerecht van een hoop creativiteit voorzien!

Chef Jouke van “de Slotplaats” deelt deze maand een van zijn favoriete boerenkool recepten met ons. Een door velen geliefde sfeermaker, gestoken in een nieuw jasje! Zelf combineert Jouke dit recept met een mals stuk ree of lamsvlees, maar hierin kun jij natuurlijk volledig je eigen fantasie de beloop laten.

Boerenkool pesto

Een mengsel van olie, specerijen, noten, zaden, kazen en gemalen groentes, pesto kennen we in verschillende soorten en maten. Om hier een eigen draai aan te geven en gebruik te maken van lokale ingrediënten is natuurlijk helemaal top. 

Wat heb je nodig?

Een groot voordeel, de bereiding van deze pesto is ontzettend simpel en klaar binnen één hand omdraai! 

  • Maal alle ingrediënten (behalve de olijfolie, zout en suiker) met een keukenmachine of staafmixer fijn
  • Voeg daarna voorzichtig de olijfolie toe totdat het geheel mooi smeuïg is
  • Breng na afloop op smaak met zout en suiker

Je boerenkool pesto is klaar om geserveerd te worden! Zeker weten dat jij tijdens een gezellige borrel of diner indruk maakt met deze creatieve pesto bestaand uit lokale ingrediënten. Eet smakelijk en vergeet vooral niet je overheerlijke creaties te delen via onze socials!