CategorieënNieuws en updates

Streekbuffet bij de Stolp

Op bezoek bij de Stolp

De Stolp is een begrip in Sneek en omstreken. Deze multifunctionele horecaonderneming biedt vanaf begin jaren 80 jong en oud een ruim keuze aan in- en ontspannende activiteiten. Het recept voor een gezellig avondje uit. Van bowlen tot squash, klimmen en fitnessen, bij de Stolp kun je terecht voor al je feesten en partijen, waarbij lekker eten en drinken natuurlijk niet kan ontbreken.

We zijn aangeschoven bij Henriëtta, die hier inmiddels 17 jaar werkzaam is als chef. Zij is verantwoordelijk voor het keukenteam, bedenken van de gerechten en buffetten en doet de inkoop.

“Ooit ben ik begonnen als gastvrouw in Lemmer. Ik vond dat heel leuk, maar merkte na verloop van tijd toch dat ik graag over meer kennis met betrekking tot de keuken wilde beschikken. Daarom ben ik begonnen met de koksopleiding en na deze afgerond te hebben ben ik bij de Stolp terechtgekomen en nooit meer weggegaan.”

Wat kun je bij de Stolp op horecagebied verwachten?

“Van oorsprong zijn wij een partijen restaurant. Hier ligt nog steeds onze focus.

De lunch die wij aanbieden is grotendeels voor de bedrijven hier op het industrieterrein, maar het grotere werk speelt zich achter in de boerderij af. Daar verzorgen wij vaak in combinatie met bowlen de diners of buffetten. Een koud/warm buffet, barbeque, gourmet, tafelgrillen of een salade bar. Alles is mogelijk!”

Hoe gaat een reservering in zijn werk?

“Voorafgaand draaien wij de rollen om, we vragen wat hun wensen zijn. Hoe groot is het gezelschap, waar gaat hun voorkeur naar uit, zijn er specifieke dieeten? Ook het budget is natuurlijk belangrijk en wij kijken wat wij hierin voor onze gasten kunnen betekenen. Daarin bewegen we graag met de gasten mee.

Zodra de reservering is gemaakt bedenk ik de gerechten die ik bereid met het seizoensgebonden en lokale aanbod van dat moment. Dit vind ik erg belangrijk. We proberen onze gasten de aandacht te geven die ze verdienen en zijn zowel binnen als buiten de keuken erg betrokken.”

Waarom Boer & Chef?

“Ik hou van een eerlijk product. Wat het seizoen op dit moment brengt, dat is wat ik op tafel wil zetten. Ik hoef geen aardbeien in december, hoewel dat niet altijd de voorkeur is van de gast. Het was in het begin best een uitdaging en spannend of zij dit zouden waarderen.

Een bowling heeft bij de meeste mensen niet het imago dat men er goed en voedzaam kan eten. Het bleek dat de voorkeur van onze gasten, naast het geliefde bittergarnituur en een frietje mayo, ook juist naar de gezonde maaltijd ging.

Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek en dit zorgde ervoor dat ik in de keuken de doorstart met lokale, verse en waar mogelijk biologische producten heb kunnen maken. De gasten vinden het heerlijk en de bewustwording achter de gerechten is geweldig.”