Home » Nieuws

Nieuws

zuivel-biologisch-1

Wat maakt zuivel biologisch?

We zitten aan tafel bij Durkje, drijfveer achter de (h)eerlijke en biologische zuivel van Buurvrouw Durkje. Bij vele huishoudens is haar melk, yoghurt, vla en kaas favoriet waarbij zowel de smaak, bio beschikbaarheid van voedingsstoffen als duurzame achtergrond een belangrijke rol spelen.…

rupsenplaag

Rupsenplaag in’t bioland

Dat verschillende soorten insecten onmisbaar zijn voor het evenwichtig houden van de biologische landbouw, is hopelijk algemeen bekend! Zo niet, dan ben je met dit artikel aan het juiste adres!…

boerenkool-pesto

Boerenkool pesto

Het fenomeen “stamppot boerenkool” klinkt in ieders oren als oud en vertrouwd. Toch vindt deze voedzame, groene vriend tegenwoordig op vele andere manieren zijn weg binnen onze keuken.…

pernikkel-1

Langs bij: Pernikkel

Midden in het centrum van Groningen bevindt zich het authentieke Pernikkel. Hun robuuste pand nodigt meteen uit waarna bij binnenkomst direct duidelijk wordt waar dit team zich voor in zet: een sfeervolle gelegenheid waar troepvrij, huisgemaakt en lokaal gegeten wordt.…

Geertje

GOUD VOOR WESTERLEANE!

Vol trots zijn we onderweg naar Geertje van Westerleane en haar boerderij in Terwispel, wiens yoghurt op woensdag 14 september bekroond is tot beste van Noordoost-Nederland!…

Logo SNN

VIA 2019

Formatie van gebiedsgerichte en toekomstbestendige korte keten van bodem tot bord.

In het kader van de regeling Versneller Innovatie Ambities (VIA) 2019 is een subsidie verleend aan Boer&Chef (statutair Coöperatief Centrum voor Regionaal Voedsel U.A.)…

VERSNELLINGSAGENDA – REGIODEAL NO-FRYSLÂN

“Realisatie coöperatief samenwerkingsconstruct voor regionaal voedsel”

Het Coöperatief Centrum voor Regionaal Voedsel, handelend onder de naam Korte Ketens Noord-Nederland (KKNN) wenst via de realisatie van een coöperatief samenwerkingsconstruct voor de regio Noordoost Fryslân (NOF) 20 producenten (boeren, voedselverwerkers) en 20 afnemers aan elkaar te verbinden in een korte voedselketen waarin waardevermeerdering in de regio eerlijk wordt verdeeld én behouden, werkgelegenheid wordt gecreëerd, de inwoners via te realiseren ophaalpunten een eenvoudige toegang hebben tot lokaal geproduceerd gezond voedsel en de bodemkwaliteit significant wordt verbeterd door de mogelijk gemaakte transitie naar regeneratieve landbouw welke resulteert in vitale bodems, vitaal voedsel en daarmee bewuste en vitale inwoners.…

Persbericht 1 juni 2021

Boeren en chefs slaan handen ineen met nieuwe coöperatie voor Noord-Nederlandse voedseltransitie

DRACHTEN – Regionale samenwerking tussen boeren en afnemers moet de sleutel vormen voor de grote transitie die Noord-Nederland wil maken naar een natuurinclusieve en regeneratieve landbouw.

Verslag Startbijeenkomst 25 mei

Ruim veertig producenten en afnemers waren aanwezig op dinsdag 25 mei op de startbijeenkomst van Boer&Chef. Deze samenkomst luidde het begin van het oogstseizoen in en dat betekent dat de afnemers stap voor stap steeds meer lokale producten uit het seizoen voor hun menukaart geleverd krijgen, die de boeren speciaal voor hen produceren.…