Home » Nieuws

Nieuws

Biologisch-dynamisch bij Waddengeluk

Aan de kop van de zeedijk te Sexbierum is het biologisch-dynamische akkerbouwbedrijf ‘Waddengeluk’ gevestigd. Hier staan Jurjen en Annechien dag in, dag uit te strijden voor een gezondere, evenwichtigere en eerlijkere voedselketen.…

Leppehiem-eten

Leppehiem kiest bewust en duurzaam

We trappen het nieuwe jaar af met een van onze nieuwste afnemers: welkom Leppehiem! Leppehiem biedt zorg voor ouderen en heeft de bewuste keus gemaakt om medewerkers, bezoekers en, waar naar wens, hun bewoners, een saladebar aan te bieden die volledig gevuld is met de voedzame producten afkomstig van Boer & Chef.…

Streekbuffet bij de Stolp

De Stolp is een begrip in Sneek en omstreken. Deze multifunctionele horecaonderneming biedt vanaf begin jaren 80 jong en oud een ruim keuze aan in- en ontspannende activiteiten.…

Samenwerkingsverband VIA 2020

VIA 2020 Transformatie organisatiecultuur naar korte-keten-denken

In het kader van de regeling Versneller Innovatie Ambities (VIA) 2020 is een subsidie verleend aan Boer&Chef (statutair Coöperatief Centrum voor Regionaal Voedsel U.A.)…

geroosterde-bloemkoolroosjes-recept

Geroosterde bloemkoolroosjes

Met de kerst voor de deur is culinaire inspiratie altijd welkom! Daarom heeft chef Tim Ringers van museum café ‘Het Pomphuis’ te Groningen deze maand een feestelijk gerecht met bloemkool van ‘Lyts Ropta’ voor ons samengesteld.…

zuivel-biologisch-1

Wat maakt zuivel biologisch?

We zitten aan tafel bij Durkje, drijfveer achter de (h)eerlijke en biologische zuivel van Buurvrouw Durkje. Bij vele huishoudens is haar melk, yoghurt, vla en kaas favoriet waarbij zowel de smaak, bio beschikbaarheid van voedingsstoffen als duurzame achtergrond een belangrijke rol spelen.…