Home » Nieuws » Leppehiem kiest bewust en duurzaam

Leppehiem kiest bewust en duurzaam

Leppehiem-eten

We trappen het nieuwe jaar af met een van onze nieuwste afnemers: welkom Leppehiem! Leppehiem biedt zorg voor ouderen en heeft de bewuste keus gemaakt om medewerkers, bezoekers en, waar naar wens, hun bewoners, een saladebar aan te bieden die volledig gevuld is met de voedzame producten afkomstig van Boer & Chef. Afgelopen week gingen we langs om deze prestatie zelf te aanschouwen! 

Koken in de ouderenzorg

Leppehiem

Voor ons zit Trevin, die na jaren gewerkt te hebben als kok bij hotel en restaurant Oostergoo in Grou, nu werkzaam is als chef in Leppehiem. Via zijn oude werkgever, waar hij in het hoogseizoen graag nog eens komt helpen, werd hij op de hoogte gebracht over Boer & Chef. Vanwege zijn passie voor koken met lokale en verse ingrediënten werd hij nieuwsgierig en is direct op onderzoek uitgegaan. 

“Alle gerechten vanuit Leppehiem worden dagvers bereid. Dagelijks koken wij +/- 150 maaltijden die binnenshuis worden genuttigd en worden er +/-140 rondom Grou, Jirnsum, Terherne, Aldeboarn, en Akkrum bezorgd. De maaltijden worden ‘s middags geserveerd. Normaal gesproken komen deze warm aan, maar omdat er tegenwoordig steeds meer behoefte is om ’s avonds warm te eten, brengen we ook koude maaltijden rond die onze cliënten zelf kunnen opwarmen. Je merkt dat er een andere generatie aan komt en daar bewegen we ons graag in mee!” 

Wat staat er op het menu?

“We vinden het vanuit Leppehiem enorm belangrijk dat onze bewoners en cliënten gevarieerde, verse en voedzame maaltijden voorgeschoteld krijgen. Daarom hebben zij dagelijks keus uit verschillende afwisselende menu’s. Menu A bestaat uit aardappelen, groente, vlees en menu B uit een schotel, pastasalade, lasagne, nasi of bami. Op vrijdag is er vis en tijdens de feestdagen hebben we natuurlijk een bijpassend en luxe menu. Wij willen graag dat onze bewoners en cliënten zich thuis voelen en daar is lekker en gewaardeerd eten een belangrijk onderdeel van. Zolang alles smaakt en naar wens is, zijn wij tevreden!” 

Jullie gaan verduurzamen, wat staat er op de planning?

Leppehiem-rauwkost

“We zijn na de keus om te verduurzamen eerst begonnen met de saladebar voor onze medewerkers en bezoekers. Deze bestaat volledig uit Boer & Chef producten. Nu we weten dat dit zeer in de smaak valt, gaan we verder uitbreiden.

Binnenkort zullen ook onze eieren en zuivel vanaf Boer & Chef komen. Het zou geweldig zijn als we in de toekomst ook de maaltijden voor bewoners en cliënten kunnen bereiden met jullie streekproducten. Wie weet kunnen we hier over een tijd, in combinatie met onze andere vertrouwde leverancier, naar omschakelen!

Ook hebben we ervoor gekozen de plastic verpakkingen binnen onze kantine te vervangen door glazen weckpotten. Deze zijn herbruikbaar en zorgen voor een stuk minder afval. Medewerkers, bezoekers en bewoners vinden het prachtig dat we zo bewust bezig zijn en moedigen ons alleen maar aan om meer van dit soort keuzes te maken!”