Fruitteelt

Cranberry Terschelling

Geartsje Stegenga
Cranberry Terschelling

Bij ons op kantoor zit Geartsje Stegenga, vertegenwoordiger van Cranberry Terschelling. Op tafel liggen de plannen die we samen vanuit Boer & Chef aan willen pakken. Hun producten, zowel de Cranberries als verwerkte producten, zijn een voedzaam en waardevolle aanvulling op ons assortiment waarmee we klanten hopen te inspireren deze Cranberries met hun rijkgevulde hoeveelheid aan vitamines te verwerken binnen hun eigen aanbod.

Deze samenwerking is vruchtbaar en we zien vanuit Boer & Chef veel potentie. Daarom zijn we zoekende naar de meest passende manier waarop we de Cranberries aan kunnen bieden. Voor de vraag naar hoge verwerkingsaantallen bieden we de mogelijkheid om in grote getalen in te kopen. Ook naar de kleinere wensen wordt geluisterd. Daarom kan men vanaf half oktober vers geplukte, biologische en lokale Cranberries bestellen in porties van 175 gram, 1 kg en 5 kg. 

Om het echte, typische Terschellinger Cranberry gevoel te ervaren, reizen we half oktober zelf af naar het eiland om onder begeleiding van Geartsje mee te helpen tijdens het plukken en de sfeer te proeven. Uiteraard zullen we van dit avontuur verslag doen! Tot die tijd heeft Geartsje een samenvatting geschreven die de oorsprong en het bestaan van Cranberry Terschelling perfect omschrijft. 

Rond 1840 spoelde er vatten met Cranberries aan op het strand van Terschelling. Strandjutters namen deze vaten mee de duinen in en strooide de Cranberries over de duinen. Sindsdien groeien er Cranberries op Terschelling. De biologische Cranberries van Terschelling worden ieder jaar in september en oktober handmatig geoogst. Zo’n twintig Terschellinger mannen en vrouwen halen met plukbakken de Cranberries uit de duinen vandaan. Er is geen andere plek op de wereld waar men Cranberries op deze manier plukt. 

Naast de verse Cranberries verwerken wij in Harlingen Cranberries tot sap, siroop, diksap, jams en compote. Ook verwerken wij de Cranberries in samenwerking met externe partners tot thee, sauzen, verzorgingsproducten en alcoholische dranken. Onze producten zijn SKAL gecertificeerd en de productie heeft een ISO22000 certificering.

Ons aanbod vanuit Boer & Chef:

 • Cranberry compote 6 kg
 • Verse biologische Terschellinger Cranberries (175 gram, 1 & 5 kg)

Terschellinger Cranberry thee:

 • Thee Cranberry zwart biologisch 20 x 2 gram
 • Thee Cranberry Rooibos biologisch 20 x 2 gram
 • Thee Cranberry groen biologisch 20 x 2 gram
 • Thee Brandaris met stukjes Cranberry 20 x 2 gram & 500 x 2 gram

Terschellinger Cranberry sap:

 • Appel, Cranberrysap BIO 200 ml
 • Peer, Cranberrysap BIO 200 ml
 • Cranberrysap gezoet 750 ml
 • Cranberrysap ongezoet 750 ml

 • Mersakkersweg 5
  Formerum

Producten van Cranberry Terschelling

Bekijk alle producten
Terug naar alle boeren