Afnemers

NHL Stenden

Albert Kooy

Leeuwarden

Voor NHL Stenden betekent “goede voeding” verantwoording nemen voor de kwaliteit (4) en gezondheid(2) van onze producten, producenten en de wereld.

De principes van Dutch Cuisine zijn hierbij leidend:  1. Cultuur ǀ 2. Gezondheid ǀ 3. Natuur ǀ 4. Kwaliteit ǀ 5. Winst

Met de samenwerking met Streekboeren & Co zorgen we ervoor om deze principes na te komen!

We zijn een hogeschool met studenten uit de hele wereld die we willen laten proeven hoe goed eten uit Nederland kan zijn, studenten van de Hoge Hotelschool zijn verantwoordelijk voor de organisatie in onze Kantine outlets en Restaurant Wannee van het vernieuwde Notizhotel.

ROC Friese Poort Sneek

Gerard Voskuilen

Sneek

Gerard Voskuilen is een gedreven vakman die sinds een aantal jaren werkt bij ROC Friese Poort. Als coördinator van de koksopleiding gespecialiseerd kok Dutch Cuisine. Met deze opleiding worden de nieuwe generatie koks opgeleid; de koks van de toekomst. Om de opleiding goed vorm te kunnen geven is Gerard Voskuilen steeds bezig om zowel met chefs in het werkveld., producenten als wetenschappers in gesprek te zijn.  Maar ook continue in gesprek blijven met de studenten is essentieel om de goede vakmensen op te leiden

In Restaurant Kiem werken wij met de mooiste producten die de regio te bieden heeft. Nederland en Friesland in het bijzonder is rijk aan goede .zuivel, mooie groenten en kraakverse vis. Hiervoor zijn wij afhankelijk van de kennis en bevlogenheid van de jager, visser , tuinders en boeren. Als koks zijn wij afhankelijk van wat de natuur doet en kunnen wij nu samen met de streekboeren&co  ons assortiment bepalen, Samen ontdekken en uitproberen oude rassen weer terug laten komen , nieuwe producten innoveren. Voor de gast en student is het inspirerend om te zien en te horen dat er een lokale boer, jager, tuinder of visser is die elke dag bezig is om de mooiste producten te leveren.

Mijn doel is de nieuwe generatie koks op te leiden die natuurlijk koken en op een duurzame manier omgaan met de aarde. Daarnaast wil ik studenten bewust maken van de vele mooie producten die we uit de natuur kunnen halen. Ook zal de volgende generatie meer plantaardig gaan eten. Het wordt tijd dat chefs groenten in de hoofdrol zetten en die met net zoveel liefde en respect gaan behandelen dan vlees of vis. Chefs moeten weten wat voeding met je doet. Naast een sociale functie is het onze brandstof en het beste medicijn tegen veel welvaartsziektes.

Nij Smellinghe Ziekenhuis

Lex Moerke

Drachten

Horeca

Scholen

Zorg

Bedrijfskeukens

Catering